Veelgestelde vragen

1Doe je ook kinderfeestjes, losse workshops of werk in opdracht?

Ik geef geen kinderfeestjes, voorlopig geen losse workshops en werk in opdracht alleen in overleg.

2Kan ik de cursus draaien en glazuren volgen als ik een beginner ben?

Tijdens de cursus leer je kennismaken met de draaischijf en de basistechnieken van draaien. Het is dus geen probleem als je geen ervaring hebt. Als je al wel ervaring hebt zullen de instructies daaraan worden aangepast.

3Wat voor soort werk kan ik maken tijdens de cursus draaien en glazuren?

In het begin zul je voornamelijk werken aan kleine kopjes en kommetjes. Als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt kun je ook werken aan bijvoorbeeld kleine vaasjes, doosjes en kaarsenstandaards. Borden, theepotten en grote vazen komen aan de orde wanneer je redelijk gevorderd bent.

4Wanneer hoor ik of er plek voor mij is in de cursus?

Drie of vier weken voor de start van het blok maak ik een indeling. Dan neem ik contact op en kun je het tijdsslot bevestigen.

5Hoe werkt de betaling?

Nadat je je tijdslot hebt bevestigd, ontvang je een betalingsverzoek. Dit is tevens je inschrijvingsbewijs.

6Wat als ik een les mis?

Iedere cursus sluit af met één extra inhaalles voor als je een les moet missen. Meer inhaalmogelijkheden zijn niet gegarandeerd.

7Wat heb ik nodig voor de cursus?

Het is handig om korte nagels te hebben en sneakers te dragen. Sommige mensen nemen een schort mee. Voor het glazuren is het handig om keukenhandschoenen aan te schaffen (nitril wegwerp of de groene keukenhandschoenen; niet de gele latex). Tijdens corona gelden speciale regels (zie covid-19).