Nieuwe draaischijven!

Al een tijdje droom ik ervan om het aantal draaischijven dat ik in de werkplaats heb uit te breiden. Om meerdere cursisten tegelijk te kunnen ontvangen en om grotere groepen aan te kunnen nemen voor workshops pottenbakken. Tijd om die droom werkelijkheid te maken!

Omdat ik zelf veel bezig ben met het draaien en een opleiding aan de kunstacademie achter de rug heb, besloot ik zelf het ontwerp te maken. Op die manier was het mogelijk om de draaischijven zo optimaal mogelijk te maken voor de verschillende cursisten die ik in de werkplaats komen.

Ik heb gekozen voor schopschijven omdat het voor cursisten vaak fijner is om te leren op een schijf waar je zelf het tempo bepaalt. Hierdoor voel je snel het effect van jouw eigen kracht op de klei.

Resultaat is dat ik momenteel druk bezig ben met het vervaardigen van maar liefst 6 (!) nieuwe draaischijven. Gelukkig is mijn man meubelmaker en kan hij mij daarbij helpen. Zodat ik kan focussen op waar ik zelf goed in ben: het gebruiken van de schijven!

Hoe tof is het om op deze manier zelf bij te dragen aan een werkomgeving waar je blij van wordt?!

Binnenkort dus nog meer mogelijkheden voor workshops keramiek draaien voor grotere groepen! Leuk voor een vrijgezellenfeest, familie-uitje of gewoon een leuke dag uit. Neem contact met mij op voor meer informatie!