Workshop Draaien

Tijdens de workshop draaien leer je werken aan een schopschijf. Deze workshop is geschikt van 2 tot 6 personen en vindt plaats in de werkplaats in historisch Kralingen. Ideaal voor bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten, teamuitjes en familie-activiteiten! Zowel voor beginners als mensen met enige ervaring is deze workshop zeer geschikt. Het niveau wordt afgestemd op de deelnemers.

Ik kan me voorstellen dat het lastig lijkt om te leren draaien. Echter is het mijn ervaring dat bijna iedereen met minimaal één bruikbaar werkstuk eindigt. Een koffiekopje (vaatwasserbestendig!) lukt bijna altijd wel. Aan het eind van de workshop hebben de meeste mensen zelfs 2 á 3 werkstukken gedraaid! Denk hierbij aan een kopje, kommetje of vaasje. In de 1,5 tot 2 uur dat je bezig bent werken we aan leren centreren van de klei, een bodem zetten en het optrekken van de kleiwand tot de hoogte van een kopje.

Na afloop glazuur ik je werkstukken in de door jullie gekozen glazuur en bak ik het werk voor jullie af. Na 2 á 3 weken kun je je afgebakken en geglazuurde werkstukken komen ophalen!

Ik raad aan om voor de workshop oude kleding mee te nemen, makkelijke schoenen aan te doen (voor het schoppen van de schijf) en je nagels kort te knippen. Een (keuken)schort is optioneel. Verder heb je aan een goed humeur genoeg en ik zorg voor koffie en thee!

SCHRIJF JE IN OF VRAAG MEER INFORMATIE:

Ik geef toestemming om de gegevens die ik hier heb ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen.


Wil je weten hoe ik precies met je persoonsgegevens om ga? Bekijk mijn privacyverklaring.

Bekijk alle workshops