Over mij

Mijn naam is Hester van den Haak en mijn atelier bevindt zich in het hart van historisch Kralingen in Rotterdam. Mijn werkgebied is zowel keramiek als sieraadkunst.

In mijn atelier geef ik cursussen keramiek waarbij je kunt kiezen tussen draaien, handvormen of servies decoreren. Daarnaast verzorg ik werk in opdracht, projecten voor speciale gelegenheden, workshops en kinderfeestjes.

Opleidingen
Ik volgde mijn opleiding tot goudsmid aan de Vakschool te Schoonhoven. Bij deze opleiding hoorde een stagejaar, waarin ik werkte bij twee gerenommeerde goudsmeden in Linköping, Zweden: Peter de Wit en Margareth Sandström. Behaalde in 1991 ‘The diploma of Fellowship Gemmological Association of Great Britain’ een opleiding om edelstenen te determineren en beoordelen. Hier leerde ik het ‘brede spectrum aan kleur’ en de ‘chemische samenstellingen’ van edelstenen kennen. Edelstenen worden gevormd in de aarde, uit mineralen die smelten, of deel uitmaken van een oplossing en bij afkoeling in de overgebleven holtes kristalliseren. Dit proces en de opgedane kennis inspireerden mij bij het samenstellen van mijn eigen glazuren. Na mijn opleiding aan de Vakschool studeerde ik drie jaar aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Op dit moment houd ik me hoofdzakelijk bezig met keramiek.

Fascinatie
Het experimenteren met zelf samengestelde glazuren en het zoeken naar manieren om vorm te geven aan mijn fascinatie voor de verschillende materialen zijn op dit moment een belangrijk onderdeel van mijn werk. Het combineren van deze experimenten met het overbrengen van kennis tijdens cursussen en workshops zijn voor mij een mooie balans van werken en doceren.