Cursussen

Leuk dat je overweegt een cursus pottenbakken bij mij te volgen! In mijn eigen atelier in Kralingen geef ik cursussen aan mensen van alle leeftijden, met of zonder ervaring. Maak je dus geen zorgen als je nog nooit met klei hebt gewerkt of ervaring hebt met keramiek, ik ga het je leren! Ik werk met kleine klassen van maximaal 10 personen zodat je genoeg persoonlijke aandacht krijgt. Je kunt (als er nog plek is) ook instromen bij een al lopende cursus. Neem hiervoor even contact met mij op.

Cursus handvormen en glazuren
Op basis van je eigen idee of ontwerp kun je een beeld boetseren of een gebruiksvoorwerp maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ovenschaal, een Japanse theemok of een theepot. In de werkplaats zijn glazuren beschikbaar om te gebruiken. Ik help je met het boetseerproces en bak het werk af in een speciale keramiekoven.
Lees verder >>


Cursus draaien en glazuren
Tijdens deze cursus richt je je op het leren draaien op een schopschijf. Al in de eerste les zul je een kommetje of vaasje kunnen maken. Tijdens de cursus help ik je met het leren van de basistechnieken en krijg je de kans om een eigen mini-collectie te draaien. Je kunt je werk glazuren in de werkplaats en ik bak het voor je af in een speciale keramiekoven.
Lees verder >>


Cursus serviesgoed decoreren
In deze cursus ga je serviesgoed decoreren met de glazuren die ik in de werkplaats heb staan of met gekleurde klei. Het serviesgoed heb ik in de werkplaats staan, je kunt kiezen uit een bord, een kom of een mok. Na het decoreren bak ik je werkstuk af in een speciale keramiekoven en is het klaar voor gebruik!
Lees verder >>


Bij het lesgeld voor de cursussen zitten de kosten voor de klei, het glazuur en het afbakken in begrepen! Dus geen zorgen over een verrassing achteraf, behalve de schoonheid van je eigen werk. 😉